Lago Martianez

Var ska vi bo på Teneriffa?

Teneriffa är en underbar semesterö som kommer att ge er en oförglömlig semester. Men var är det bäst att bo? Det hjälper vi dig med att svara på innan ni beställer er resa till Teneriffa.

Teneriffa är bra både för barnfamiljer och par i alla åldrar. Semesterorterna har dock sina unika egenskaper och det är bra att vara uppmärksam på vilka de är innan man väljer ort och hotell.

Playas de Troya

Playa de las Americas

Bästa semesterorterna för barnfamiljer
Teneriffas mest familjevänliga semesterorter är Playa de las Americas och Costa Adeje på sydvästkusten. Här finns många aktiviteter, bra stränder och familjevänliga hotell. Ett av de mest populära familjehotellen är H10 Costa Adeje Palace där man kan beställa familjerum och har möjlighet till All Inclusive. Hotellet har ett stort parkliknande område med fyra pooler varav den ena är en rejäl barnpool med vattenrutschkanor. Det erbjuds många aktiviteter för hela familjen på hotellet.

Om ni hellre vill bo i en lugnare semesterby med lite mer lyx så rekommenderar vi 4-stjärniga H10 Atlantic Sunset i den lilla semesterbyn Playa Paraiso, norr om Playa de las Americas. Bland många andra faciliteter har detta enastående hotell sju uppvärmda pooler, ett fint vattenland, stort spa, modernt fitnesscenter och ett stort utbud av restauranger. Se mer på sidan om hotellet. Hotellet har till och med en gratis shuttlebus till Playa de las Americas.

Playa de las Americas stad

Bästa semesterorterna för par
Par som gärna vill bo i en livlig stad med bra shopping, ett stort utbud av restauranger och många möjligheter till en kvällsdrink bör välja Playa de las Americas. 4-stjärniga H10 Conquistador ligger perfekt till, nära både centrum och stränder. Hotellet har ett stort poolområde, fyra restauranger, fitnessrum och ett bra spa med jacuzzi och olika behandlingar. På hotellets tak finns en solterrass med panoramautsikt över Atlanten.

Puerto de la Cruz har också allt, men tempot är något lägre. Här finns en autentisk kanarisk stadsdel med små gulliga hus och noggrant arrangerade blommor. Flera av Teneriffas bästa restauranger ligger här, och byn har även den imponerande poolanläggningen Lago Martiánez. Hotellet DWO Nopal är perfekt för par som vill njuta av en lugnare semester. Här kan ni börja dagen med frukost på takterrassen och utsikt till vulkanen Teide.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

Golfa på Teneriffa
Det är inte bara bland solsvultna svenskar som Teneriffa är en populär destination. Proffsgolfarna på Europatouren har flera gånger besökt ön, där golfbanorna Golf Del Sur, Costa Adeje och San Juan (Abama) har lagt gräs för turneringar. I semesterorten Golf Del Sur ligger 5-stjärniga familjeparadiset Bahia Principe Fantasia som erbjuder magisk underhållning och oförglömliga aktiviteter. På hotellet finns bland annat sju simbassänger, fem restauranger, enastående kvällsshower och två vackra golfbanor inom gångavstånd.

Golf de Sur - Amarilla Golf

Golf de Sur – Amarilla Golf